Димитринка Кърчева и синът й са каналджиите, прекарали 61 мигранти през Бургас

Двамата щели да получат имотни облаги за трафика на бежанци

Топ
11:41 - 03 Февруари 2022
3234
Димитринка Кърчева и синът й са каналджиите, прекарали 61 мигранти през Бургас

49-годишната Димитринка Кърчева и 24-годишният й син Величко Николов са каналджиите, които опитаха да прекарат нелегално 61 мигранти през Бургас, съобщава Флагман.бг.

Бежанците са били натъпкани в камион, който бе спипан от екип на Пътна полиция на 1 февруари т.г., около 7:40 часа в района кръстовището на бургаските улици “ Захари Стоянов” и “Георги Панов”.

Полицаите забелязали товарния автомобил в канавката в посока към светофарното кръстовище за кв. Горно Езерово и пътен възел „Юг“. Когато се приближили установили, че камионът с падащ борд е без водач. В него са намерени 61 мигранти, всичките мъже на видима възраст около 25 години. Едно от лицата било в безпомощно състояние и било откарано в УМБАЛ-Бургас за изследвания.

Според прокуратурата, Димитринка и Величко щели да получат имотни облаги, ако подпомогнат чужденците да пребивават в страната. Зад волана бил 24-годишният бургазлия, който след аварията избягал и изоставил бежанците.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение за това, че семейството-трафиканти са извършили тежко умишлено престъпление и съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново такова.
Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Димитринка и Величко.

Ако бъдат признати за виновни, ги грози наказание лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.