Din jävla*: Спотифай удари меломаните

Шведската платформа вдигна таксите изненадващо с левче на месец

Техномания
13:00 - 25 Юли 2023
2674
Din jävla*: Спотифай удари меломаните

Шведската музикална платформа за онлайн стрийминг на музика, теглене на файлове и събиране на плейлисти, включително за професионални цели Спотифай, обяви тесла за милионите си клиенти. И тази сутрин публикува горчиво съобщение, че вдига цените с левче нагоре от фактурите за септември нататък. 

Става въпрос за онази част от услугата без реклами, т.нар. "премиум", който позволява напълно свободно слушане на всички изпълнители с договори към компанията.

"Цената се променя от 8,99 лв./месец на 9,99 лв./месец. Повишаваме я, за да можем да продължим да инвестираме и обновяваме продуктите и функциите, които предлагаме, и да Ви предоставяме най‑доброто изживяване.

Тъй като вече сте абонат, ще плащате 8,99 лв./месец до датата Ви на фактуриране през септември, когато абонаментът Ви ще се повиши до новата цена", уточняват шведите. 

„Спотифай“ е шведска музикална услуга, предлагаща легален стрийминг на музика от много лейбъли, включително Sony, EMI, Warner и Universal.

Услугата „Спотифай“ стартира през октомври 2008 г. и в момента се ползва от над половин милиард абонати - 50/50 безплатно и с абонаменти. 

*От шведски - нецензурен израз с превод на български език "мамка му"