Дипломати ритат мачле при Боби Перуката

Актуални новини
09:58 - 13 Октомври 2022
1779
Дипломати ритат мачле при Боби Перуката

На 16 октомври 2022 г. в София ще се проведе 7-ото издание на футболния турнир Ambassador’s League в Национална футболна база „Бояна“, където домакин е Борислав Михайлов – Боби Перуката.

Състезанието е организирано от младежите на Дружеството за Обединените нации в България.

На терена едни срещу други ще излязат представители на различни дипломатически мисии в България, играещи за една обща кауза. Всички вкарани голове ще са срещу расизма и за мира под мотото на събитието - „End racism. Build peace”. Това е и темата на тазгодишното отбелязване на Международния ден на мира, 21 септември, обявена от Генералния секретар на ООН в послание, публикувано по традиция 100 дни преди празника, пише 24 часа.

Покани за участие в турнира са изпратени до посолствата на 138 държави, представени в България. Те ще се впуснат в оспорван футболен турнир за първи път след пандемията от Covid-19. Победители в предишни издания са били Турция и Судан, както и Студентската асоциация за изследване на международните отношения. Турнирът Ambassador’s League може да се превърне в българското начало на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Катар в края на годината.

Турнирът Ambassador’s League е организиран от Дружество за ООН в България. Той се провежда в чест на Деня на мира (21 септември) и Деня на ООН (24 октомври). Официален партньор на събитието е Българският футболен съюз, който все още е под бутонките на Боби Перуката.