Див екшън между патрулка и БМВ

Новини
14:18 - 24 Юли 2023
4738
Див екшън между патрулка и БМВ

Шофьор от Пловдив загуби книжката си за година след истински екшън по бул. "България". Патрулен автомобил го гонил по почти цялата дължина на града - от кръстовището с ул. "Дилянка" до моста на Адата. 

На 4 декември м.г. двама служители на сектор "Пътна полиция" били на смяна и следели за опазването на обществения ред. Около 19,15 ч. изчаквали светофара на кръстовището с ул. "Дилянка", когато видели БМВ 530 да идва към булеварда. Водачът завил наляво в посока панаира, като пренавил волана и умишлено извел автомобила извън контрол. Задната част на колата застанала напречно на пътя, след което шофорът подал газ и продължил.

Полицаите тръгнали след БМВ-то и видели, че се движи с много висока скорост. Автомобилът изпреварвал и сменял лентите рисковано, застрашавайки другите участници в движението. Патрулката го гонила с включен светлинен и звуков сигнал. Униформените вдигнали около 120 км/ч., но въпреки това не успели да стигнат джигита. 

Успели да го спрат близо до моста на Адата. В колата освен него имало още трима, един от които бил собственикът на автомобила. Шофьорът изразил съжаление за поведението си пред полицаите и получил акт. 

Мъжът опитал неуспешно да обжалва наказанието си пред Районния съд в Пловдив. Магистратите обаче потвърдили санкцията - глоба в размер на 3000 лв. и 12 месеца без книжка. 

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд.