ДИВАН ЧАПРАЗ: Джевдет Чакъров 3 дни чака в коридора, Ердоган не го приема

Анкара до момента не е заела страна в спора между двете воюващи ДПС-та

Политика
17:16 - 02 Октомври 2024
3463
ДИВАН ЧАПРАЗ: Джевдет Чакъров 3 дни чака в коридора, Ердоган не го приема

Емисари на формацията около Ахмед Доган "Алианс за права и свободи" трети ден отчаяно обикалят из Турция и търсят подкрепа от правителството на Ердоган и от изселниците от България, за което вече ви информирахме.

Официалната делегация е провела среща с дългогодишния председател на Партията на националното движение - MHP Девлет Бахчели, с Мюсават Дервишоглу - Председател на партията на доброто (İYİ Parti) и зам.-председателите на партията Ахмед Ерозан и д-р Айюдже Тюркеш и с Йозгюр Йозел - председател на Народнорепубликанската партия – СНР.

Анкара до момента не е заела страна в спора между двете воюващи ДПС-та. Показателен е обаче фактът, че Джевдет Чакъров не е приет от президента Ердоган и продължава да се върти из коридорите с надежда за среща. За сравнение хората на партийката на Лютви Местан ДОСТ веднага успяха да си уредят аудиенция с официалните власти при създаването си преди 8 години.

Близостта на Сокола с Москва е нож с две остриета за отношенията му с Ердоган

Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита в отношенията им с Турция. Как ще обяснят на съседите, че почетният им председател, известен като топ агент на Държавна сигурност, с псевдоними „Ангелов“, Сергей“ и „Сава“, години наред е донасял срещу лица от турския етнос и мюсюлманското вероизповедание.

И сегашната група около Сокола представлява предимно лица от бившата Държавна сигурност и комунистическата номенклатура, плюс дерибеите, натрупали милиони от близостта си с ДПС. Общото между тях е, че са верни на Москва, което също е проблем за Анкара.