ДНК анализ потвърди смъртта на българите в Македония

Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дъщери са загиналите, заключиха медиците в Скопие

Свят
20:56 - 04 Април 2019
1921
ДНК анализ потвърди смъртта на българите в Македония

По данни на българското посолство в Република Северна Македония резултатите от извършения днес ДНК анализ от специалистите на Института по съдебна медицина в Скопие са потвърдили самоличността на четирите жертви в катастрофата с пътнически самолет тип "Чесна", съобщи Пресцентърът на Министерството на външните работи. И четиримата са български граждани.

В зверската катастрофа загинаха 49-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери - Гергана и Биляна.

Самолетът се разби на 2 април 2019 г. северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония. Предприети са действия за транспортиране на телата на жертвите в Република България.

Бошнаков управлявал бизнес в областта на чистотата, сметоизвозването и разделното изхвърляне на отпадъци. Съпругата му била адвокат.

Самолетът се е разбил край Солунска глава - най-високия връх на планината Якубица. Върхът е с височина 2540 метра и според метеоролози времето в района се променя изключително бързо и динамично.