До края на годината пускат последния филм на Виолета Гиндева

След смъртта на актрисата за екипа е още по-сложно да работи по довършването на лентата

Култура
10:37 - 08 Май 2019
6250
До края на годината пускат последния филм на Виолета Гиндева

До края на годината ще е готов последният филм, в който играе Виолета Гиндева. Това съобщи пред БНР фотографът и режисьор Петър Вълчев.

„Филмът ни събра и станахме приятели, тя споделяше с мен постоянно всякакви неща, съветваше ме за какво ли не“, разказа Вълчев, за когото Виолета Гиндева е била „Изключително голям перфекционист. Снимките протекоха прекрасно. Виолета беше като тайфун от емоции и зарежда целия екип с радост и щастие по време на снимките".

„В центъра на филма са смъртта и любовта и как ние пускаме да си отидат тези, които сме обичали“, посочи режисьорът.

„Виолета изигра една изключително тежка роля, в която трябва да пуснеш любов, починалата любов на нейния живот да си отиде, въпреки любовта, въпреки неслучилите се неща, въпреки тежестта на емоцията, на живота. Направи една прекрасна роля".

Когато Вълчев изпратил текста на сценария на Виолета Гиндева, й заприличал на френски романтичен филм, от старите. А за екипа сега е още по-сложно да работи по довършването на филма след смъртта на актрисата, сподели още Петър Вълчев.

„През цялото време имаше едно особено напрежение в нея. Не искам да звуча мистично, но усещаше се. Тя беше изключително нетърпелива да се снима, да направи тази роля. Мислех си – защо пък? Може би защото не се беше снимала в киното от 20-25 години. Не знам".

„Често ходехме с нея на театър. Тя ме водеше и държеше тя да купи билета. И на сладолед ходехме заедно“, разказа Вълчев.