Добра вест: Властта вдига 7-етажна детска клиника

Очаква се строителството да приключи до 3 години

Общество
08:57 - 22 Февруари 2023
4898
Добра вест: Властта вдига 7-етажна детска клиника

Започва изграждането на нов корпус на педиатричната клиника към Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги” в Пловдив. Стартът на строителството ще започне със символична първа копка в присъствието на здравния министър д-р Асен Меджидиев.  

Домакин на събитието е изпълнителният директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов. Ще присъстват дарители и гости, подкрепили инициативата за изграждането на модерната 7-етажна сграда.

Тя ще бъде с разгъната застроена площ от близо 18 хиляди кв. метра на бул. "Пещерско шосе" и ще има топла връзка с  хирургическия корпус там. Очаква се строителните дейности да приключат до 3 години.

Предвижда се разкриването на 115 болнични легла и пребазиране от старата сграда на детската клиника на бул. "Васил Априлов".

Преместването на детската клиника и осигуряването на подходящи условия е от изключително значение за децата от цяла Южна България.

В единствената по капацитет на специалистите и медицинските дейности клиника  в региона се лекуват над 5 550 малки пациенти на година, а през детското спешно отделение минават около 28 хиляди деца годишно.