Добрев с послание срещу Нинова: Не обещавам депутатски места и министерски кресла (ВИДЕО)

Общество
13:15 - 14 Август 2020
3979
Добрев с послание срещу Нинова: Не обещавам депутатски места и министерски кресла (ВИДЕО)

Основният опонент на Корнелия Нинова за шефския стол в БСП Кирил Добрев излезе с видеообръщение към симпатизантите си и членовете на Столетницата, като намекна, че за разлика от "някои други" (визирайки Нинова), той нямал намерение да обещава депутатски места и министерски постове, ако станел лидер. 

Както Lupa.bg вече писа, Нинова е гарантирала на мнозина от своите сподвижници водачески места за следващите парламентарни избори, като това е и причината фигури като Борислав Гуцанов, с когото имаше тежък конфликт допреди няколко месеца, отново да се присламчат към нея и да я подкрепят открито за предстоящия пряк вот. 

"Не съм безгрешен, но винаги съм имал силата да ви гледам в очите. Мога да си признавам, мога да се извиня, мога и да простя. Но днес не мога да остана безучастен, когато виждам, че силата и енергията на 130-годишната ни партия се разпилява във вътрешни противоборства", казва като контра Добрев и добавя, че личните амбиции и лицемерието изпивали силата на червените. 

"Мога да събера лявото, на честна и принципна основа. Партията сме всички ние, а не просто един човек.  Възпитан съм винаги да търся решения, а не оправдания. Въпреки всичко - БСП остава моето семейство. Не обещавам депутатски места, нито удобни министерски кресла", заяви синът на покойния вътрешен министър по времето на Жан Виденов Николай Добрев в първото си обръщение в рамките на предизборната кампания в Столетницата.

Междувременно другият кандидат за поста Красимир Янков покани на дебат всички останали в битката за поста лидер и обяви и-мейл, на който събира въпроси за диспута с адрес: "predsedatelbsp", което ядоса мнозина. "Самопровъзгласил се е за председател, това не е коректно", коментират от вчера в червените редици.