Добромир Банев представя новата си поетична книга във Виена

"Всички дни ще се казват неделя" с премиера и в "Дом Витгенщайн"

Култура
10:27 - 19 Февруари 2024
2702
Добромир Банев представя новата си поетична книга във Виена

След грандиозната премиера на "Всички дни ще се казват неделя" в Националната библиотека в София, поетичният бестселър на Добромир Банев ще бъде представен и извън пределите на България.

На 22-ри февруари (четвъртък) от 18.30 часа българите в Австрия ще имат възможност да се срещнат с поета. Събитието е част от културния календар на Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена, а специално участие ще има актрисата Красимира Демирова, която заедно с автора ще прочете стихове от книгата. Всеки желаещ ще може да си закупи копие от "Всички дни ще се казват неделя" с личен автограф на автора. Входът е свободен.

За Добромир Банев неделята е ден на щастието, защото можем истински да се наслаждаваме на свободата да бъдем онези, които сме всъщност – без маска и без грим, без необходимостта да правим компромиси с начина, по който виждаме света.


Наскоро в интервю за Lupa.bg поетът разказа, че е озаглавил новата си стихосбирка "Всички дни ще се казват неделя", защото за него неделя е най-хубавият ден от седмицата. "Знаем, че на английски „Sunday“ e ден на слънцето, а на български „не деля“ означава „не работя“. Не ми е любим само защото не се работи, а защото това е време, в което човек може да обърне повече внимание на себе си, да бъде с човека, на когото държи и когото обича, да се занимава с нещата, които му харесват, да се отдаде на хобито си, да отиде на разходка или да се качи в планината, да прави това, което иска", сподели поетът.

Снимки: Ивелина Чолакова