Доц. Александър Христов: Борисов плаши гаргите

Политика
14:17 - 02 Ноември 2023
4403
Доц. Александър Христов: Борисов плаши гаргите

Доколкото познаваме Борисов и анализираме настоящата ситуация, той в момента плаши гаргите. Едва ли толкова лесно ще произтече някакво разглобяване на сглобката, тъй като предвид ситуацията в света, в България би било много, много опасно. Бихме пуснали путивизъм, бихме пуснали много други такива неприятни неща, които най-вероятно биха разсърдили нашите международни партньори.

Това коментира пред Нова нюз доц. Александър Христов по повод думите на Борисов по-рано днес, че за него сглобката не съществува. 

"Но аз изказвам от време на време една теза, и тя е, че точно защото начина, по който Борисов говори и Кирил Петков говори -

те говорят по някакъв такъв по-директен, по агресивен начин помежду си и това позволява пушека от тази сглобка от време на време да излиза. Това удовлетворява електоратите и може би е парадоксално, но по-скоро това прави самата сглобка по-здрава", добави той.

Пиар експертът Арман Бабикян пък заяви: "Не се знае какво ще каже Борисов следобед, така че аз дори не съм сигурен дали ще стигнем до сряда. Ние сме свикнали да чуваме Борисов три пъти да си променя мнението на денонощие, така че аз не гледам сериозно на това изявление.

Сглобката може да я разклати точно Борисов, заедно с Пеевски. Ако иска реално да го направи, той ще го направи, и няма да има нужда от свикване на орган в сряда, когато не решава ГЕРБ, а един човек в ГЕРБ решава",

подчерта Бабикян.