Договорът на Мбапе разрушил икономическите устои на футбола

ПСЖ изхвърча от Европа заради новия контракт на френския национал

Спорт
11:41 - 22 Май 2022
3721
Договорът на Мбапе разрушил икономическите устои на футбола

Испанската Ла Лига е сезирала УЕФА за новия договор на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен, който рушал икономическите устои на футбола. Иска се евроцентралата да го анулира. Френският национал се дръпна в последния момент от контракт с Реал (Мадрид) и остана в настоящия си отбор до 2025 г.

До часове ще бъде уволнен и наставникът на парижани Маурицио Почетино, както и спортния директор Леонардо.

Новият договор, който подписа Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен може да се окаже фатален за клуба и парижани да изхвърчат от европейските клубни турнири за следващия сезон.

Освен към европейската централа, от испанската лига са сезирали данъчните власти на Франция и Европейския съюз.

Според доклада на Ла Лига сделки като тази заплашват икономическата устойчивост на европейския футбол и излагат на риск стотици хиляди работни места, както и спортната почтеност в спорта.

От лигата се обърнаха специално и към президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи, като споделиха, че поведение като неговото също представлява опасност за европейския футбол, също колкото и Суперлигата.

Младата звезда на световния футбол Килиан Мбапе предпочете да остане в Париж, вместо да направи трансфер в Реал Мадрид.

Това действие на французина бе определено като предателство в Испания, а футболистите на „кралския“ клуб побързаха да покажат на Мбапе, че е направил грешния избор.

Добрият приятел на Мбапе – Карим Бензема, публикува стори в Инстаграм, на което ярко грее логото на „лос меренгес“.

Младата звезда на Реал – Винисиус, написа: „Необяснимо е да печелиш с този екип“. Неговият сънародник Родриго качи снимка, на която целува емблемата на тима след важен гол в Шампионска лига – турнирът, превърнал се в кошмар за ПСЖ.

Полузащитникът Федерико Валверде също бе кратък и ясен: „Да бъдеш от Реал Мадрид е привилегия, която не всички могат да имат“.

Голмайсторът на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе обясни решението си да остане в клуба.

“Убеден съм, че тук ще мога да продължа да израствам като част от клуб, който ми предоставя всичко възможно, за да играя на най-високо ниво - коментира нападателят. - Освен това съм радостен, че имам шанс да продължава да се развивам във Франция - страната, в която съм роден, в която израснах и в която блеснах като футболист.

Искам да благодаря на президента Насер Ал-Хелайфи за неговите разбиране, увереност и търпение. Освен това мисля и всички фенове на ПСЖ във Франция и по света като цяло. Мисля за показаната от тях безкрайна подкрепа от към мен, особено през последните месеци.”

“Това е моят дом и моят град, както винаги съм казвал. Оставам в ПСЖ, за да печелим трофеи заедно. Много съм радостен да продължа моето приключение в ПСЖ. Надявам се да продължа така и предпочитам да е с вас”, заяви Мбапе, обръщайки се отново към привържениците.