Доматени кюфтенца с нахут

за 2 порции, 35 мин

Кухня
09:25 - 05 Септември 2019
3156
Доматени кюфтенца с нахут

Продукти

300 г кайма по избор

1 яйце

2 с.л. извара

2 с.л. прясна галета – хлебни трохи, или 1 филийка накиснат във вода и изстискан хляб

сол и черен пипер

1 връзка пресен лук

1 малък лимон

250 г сварен нахут – може от консерва

1-2 с.л. зехтин или олио

½ ч.л. семена кимион

400 г обелени домати – може от консерва

 

Приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, галетата, изварата, сол и черен пипер.

Оформят се малки кюфтенца.

Пресният лук се нарязва на дребно.

Лимонът се изцежда.

Нахутът се изплаква и се отцежда.

Кюфтетата се изпържват до златисто кафяво в загрятата мазнина. Поръсват се с кимиона.

Доматите се нарязват на парче и се добавят към кюфтетата.

Прибавят се лукът и нахутът и се оставя да заври. Готви се на средна температура 12 мин.

Подправя със сол, черен пипер и лимонов сок.

Нахутът може да се замени със сварен боб.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнен патладжан в 5 свежи летни варианта" и "Как се прави кръфин – новият сладкиш между кроасан и мъфин".