Дон Диего "върна" Божията ръка

Нещо за четене
14:30 - 29 Ноември 2020
4125
Дон Диего "върна" Божията ръка

Дни след смъртта си Диего Армандо Марадона "върна" Божията ръка на Господ - това беше един от шаржовете, посветени на аржентинската легенда.

На изображението се вижда Дон Диего, облечен с титулярния екип на Аржентина, с който стана световен шампион през 1986 година и подава ръка на Господ. Авторът визира гола на Марадона срещу Англия, който вкара именно по такъв непозволен начин - отиграване с юмрука, а години по-късно легендата заяви, че ако е имало ръка, то това е била Божията.

"Добре дошъл!", казва с разперени ръце Господ, а Диего му отвръща: "Благодаря!"

Наскоро, месец преди да умре, Марадона призна в друго интервю за какво мечтае: "Да вкарам гол на Англия и с другата ръка!"

На друг шарж е изобразен Диего, който този път е облечен с резервния екип на Аржентина, с който тимът игра на финала на Световното първенство в Италия през 1990 година, но загуби от Германия с 0:1. Божията ръка го издърпва от планетата земя, а той, с ореол на главата, е стиснал здраво Златната Нике.

"Ако умра, искам да се родя отново футболист. Отново да бъда Диего Армандо Марадона. Играчът, който дава радост и наслада на хората. Това ми стига", това заяви прижеве Дон Диего.