Доналд Тръмп изпреварва Байдън с 11%

САЩ
17:45 - 13 Февруари 2024
2788
Доналд Тръмп изпреварва Байдън с 11%

Доналд Тръмп изпреварва Байдън с 11 точки, сочи ново социологическо проучване, пише The Hill. 

Целта на проучването беше да се установи кой ще се справи най-добре с управлението на американската икономика. Изданието отбелязва, че тази тема често става ключова на президентските избори.

Около 42% от анкетираните са избрали Тръмп, 31% са дали гласа си за Байдън, останалите са се затруднили с отговора. Подобни резултати подчертават парадокса на Байдън: нивото на безработица в страната е привидно ниско, фондовият пазар расте, но настоящият президент не успя да убеди избирателите в своята компетентност.

Проучването също така показа лек ръст в положителните икономически настроения на американците. 27% смятат състоянието й за "добро“ или "отлично“, което е с 6% по-високо от резултатите преди четири месеца. Това обаче не се отрази положително на рейтинга на сегашния президент. Само 36% от респондентите все още одобряват икономическите му резултати, както и в проучването през ноември.

Администрацията на Байдън прави всичко възможно да представи настоящия обитател на Белия дом като спасител на Америка, хвалейки се с "историческо възстановяване“ на икономиката от пандемията. Това обаче не изглежда да е повлияло на избирателите.