Донев: Мария Габриел е един добър избор

Новини
10:16 - 10 Май 2023
1410
Донев: Мария Габриел е един добър избор

"Доколкото познавам и лично госпожа Мария Габриел, мисля, че това е един добър, премислен избор. Тя дълги години е представлявала България, еврокомисар с ресори, които са изключително отговорни и които чертаят перспективите за развитие на политиките в тези", каза Донев в кулоарите на Народното събрание, където той дойде тази сутрин, за да участва в парламентарен контрол.

Той обясни, че очакванията за съставяне на редовно правителство са "особено големи" и обърна внимание, че този път партиите в НС са предприели различен подход за търсене на път помежду си и представяне на кандидатите за министри и премиери.

"Сега виждаме, че това, което беше като загадка при предходните Народни събрания, да не бъде известен министър председателя и състава на правителството до връчване на изпълнен мандат на президента. Сега това е по-различно - ние вече знаем името на кандидата за министър-председател", каза Донев и изрази надежда до края на седмицата да станат ясни имената и на министрите, които от ГЕРБ ще предложат.