Доставчик на тестовете за учениците пред Lupa.bg: Кацаров говори абсурди

Ексклузивно
15:30 - 16 Ноември 2021
6976
Доставчик на тестовете за учениците пред Lupa.bg: Кацаров говори абсурди

Единият от двата доставчика на тестовете за установяване на коронавируса при малките ученици, обвинен от здравния министър Стойчо Кацаров, че е избягал и не може да бъде открит, проговори. Чрез Lupa.bg екипът на "Булснайт" ЕООД поиска право на отговор след твърденията на здравния шеф и вече след доставянето на първия транш китове за децата от 1 до 4 клас и съобщи, че реакцията е закъсняла, за да се избегнат предизборни спекулации. В изявлението си компанията нарича думите на Кацаров "абсурдни". 

Редакцията на Lupa.bg уточнява за читателите си, че в деня след изказването на Кацаров медията ни се свърза с фирмата, спечелила конкурса и затруднение в комуникацията с нея нямаше, а телефонните й номера са публично достъпни. 

Ето какво пишат от "Булснайт": 

"Фирма Булснайт ЕООД е изпълнила задълженията си за доставка на щадящи бързи антигенни тестове съгласно клаузите на Договора, сключен с Министерството на Здравеопазването. Фирмата беше избрана за доставчик по покана за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас, публикувана от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 г. по критерии най-ниска цена.

През цялото време на изпълнението на договора поддържахме ежедневна комуникация с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изявлението на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „единият доставчик подписа договор, изчезна и не ги достави“, срокът за доставка на тестовете съгласно договора все още не беше изтекъл и тези твърдения са абсурдни и не отговорят на истината.

Не се възползвахме от правото си на отговор чрез медиите по-рано, за да не се въвличаме в предизборна полемика, като основно се фокусирахме върху изпълнение задълженията ни по Договора със своя дългогодишен опит, Булснайт ЕООД разработва и реализира иновативни решения в областта на медицината и информационните технологии".