Доживотен затвор за убийството на журналистката Виктория?

Северин Красимиров признава вината си и "много съжалява" - направил го, защото бил дрогиран

Новини
13:36 - 19 Март 2019
1504
Доживотен затвор за убийството на журналистката Виктория?

Прокуратурата поиска днес доживотен затвор за Северин Красимиров, който изнасили и уби журналистката Виктория Маринова по изключително жесток начин. Според обвинителите, подсъдимият е особено опасен и не трябва да бъде пускан никога на свобода. 

От внесения на 20 март обвинителен акт стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров отива на съд за три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Тялото ѝ беше открито на 6 октомври от случайни граждани близо до тенис кортовете в Русе, където красавицата тичаше всяка сутрин. За три дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в германския град Щаде, където рома Северин се беше укрил при роднини.

Заключението на съдебно-медицинската психиатрична експертиза е, че Северин е с лека умствена изостаналост, импулсивен е и емоционално нестабилен, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност за деянията си.

Убийството на телевизионната водеща предизвика остри реакции на европейските институции и на неправителствени организации зад граница. За това говори днес в Русе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още при гледането на мярката му в съда Северин Красимиров призна, че е извършил престъплението и че "много съжалява". Той поиска да остане в ареста, защото се страхува от отмъщение. По информация на Lupa.bg, откакто е в ареста, той е ставал два пъти жертва на насилие от други затворници, но не е подавал официална жалба за това.

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор без право на замяна. Очакванията на юристи са, че съда ще издаде именно такава присъда, тъй като доказателствата са безспорни, а и Северин е направил пълни самопризнания с точни описания на зверството. Той продължава да твърди, че причината да убие журналистката, е прекомерната употреба на наркотици предната нощ. Не помнел нищо, когато първо изнасилил Виктория, а поле я убил.