Палачът на Виктория -  Северин, е психически здрав

Отива на съд за тежкото престъпление

Новини
14:49 - 07 Февруари 2019
1669
Палачът на Виктория - Северин, е психически здрав

Обвиненият в убийството на журналистката Виктория Маринова Северин е доказано психически здрав и Окръжна прокуратура - Русе внася обвинителен акт срещу него за тежкото престъпление. Очаква се да бъде поискано най-тежко наказание за извършените от него на 06.10.2018 г. в Русе две престъпления - изнасилване и убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост.

Доказателството, че Северин е вменяем дойде от петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза. Заключението е категорично - обвиняемият е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Красимиров обаче е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но е в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. 

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори. До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи.

Извършителят на престъпленията бе задържан в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и екстрадиран в България. На Северин Красимиров бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.