ДПС готови да разговарят с всички (ВИДЕО)

Актуални новини
22:53 - 14 Ноември 2021 (обновена)
4238
ДПС готови да разговарят с всички (ВИДЕО)

„Едно е факт, че тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам. Анализът на какво се дължи това, тепърва предстои да бъде направен”, заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ.

Благодарим на всички български граждани, които упражниха правото си на глас и подкрепиха нашата президентска двойка и тези, които подкрепиха листите на движението на права и свободи. Благодаря на нашите симпатизанти, които устояха на всякакви репресии на тези избори, добави той.

Нашето поведение е ясно от самото начало, еднакво може да говорим с всички партии. В 45-тото Народно събрание бяхме заявили, че отчитаме вота на избирателя като желание за промяна и новите партии, ако предложат правителство, ние безусловно ще го подкрепим. В 46-тото НС поставихме условие - възстановяване на демокрацията и държавността в страната, защото и двете са в криза, подчерта той. А за 47-ото НС това условие категорично важи, но нека видим окончателните резултати, продължи той. 

За гласовете от Турция - да, през вашите камери успяхме да видим, че има по-висока активност, но нека видим какви са резултатите, предварително трудно бихме казали. Нека видим окончателните резултати от президентския вот. За 47-ото НС с кои партии бихме могли да говорим, мисля, че нашето поведение е ясно още от самото начало. За нас ние сме заявявали неведнъж, че еднакво можем да говорим с всички парламентарно представени партии и коалиции, каза още лидерът на ДПС.