ДРАМА в Lupa.bg: Секретарка в ММС ревна: „Помощ, плашат ме с пистолет!”

Политика
18:55 - 26 Януари 2022
11035
ДРАМА в Lupa.bg: Секретарка в ММС ревна: „Помощ, плашат ме с пистолет!”

Напрежение, интриги и скандали тресат Министерство на младежта и спорта (ММС), управлявано от юриста на Слави Радостин Василев. Причината е в уволненията на порции по трима-четирима на ден и нов устройствен правилник, които изнервят служители, експерти и директори, докладва източник на Lupa.bg от ММС.

Чашката на глупостите във ведомството преляла вчера, когато изплашена секретарка се обадила на спешния номер 112 и изревала, че се страхува за живота си. И за да е сигурна, че полицията ще пристигне бързо, за да я „спаси”, женицата заявила, че служител в министерството има пистолет и я заплашва.

Всъщност, в ММС се разиграли традиционният чиновнически скандал, породен от слух за уволнение по политически причини. Целият екшън, достоен за латинодрама, се разиграл в правната дирекция на третия етаж, само през две стаи от тази министъра. За съжаление Радостин Василев бил в Бояна, та после наложило като виден юрист да поразпита „актьорите”.

Всичко започва във вторник рано сутринта, когато служител, свързан с ГЕРБ, научава от клюкарките в коридора, че е уволнен, защото на атестацията получил най-ниската оценка – 5.

Ядосан, чиновникът излял емоциите си пред секретарката Монка и слязъл надолу да запали цигара. По трасето го срещнал съветник на министъра и го попитал какво става. Секретарката „притеснена” разказала причините за скандала и двамата решили да се обадят на полицията като съобщават, че колегата им има пистолет и животът им е застрашен.

От полицията още се смеят на цирка, защото пристигналите патрули установили, че пушкало няма, а само ядосан служител на ММС, превърнал се в „живо оръжие” от нерви. В късния следобед вчера последвали извинения, признания и ред сълзи и сополи от „изплашените за живота си” и всичко това придружено с оправдания кой се е обадил и защо на полицията.

Реално уволнение няма, оръжие няма, но има екшън с елементи на „Съдби на кръстопът”, „Море от любов” и „Дързост и красота” в ММС, смее се информаторът на Lupa.bg.