Драматична развръзка: ГЕРБ с крехка преднина пред "Има такъв народ"

Политика
06:57 - 12 Юли 2021
5051
Драматична развръзка: ГЕРБ с крехка преднина пред "Има такъв народ"

Драматична развръзка се очертава с изборния резултат. Последните данни на ЦИК от 6,30 ч. определят ГЕРБ-СДС като победител в изборите. Преброени са близо 90 процента от протоколите, като тук не влизат част от гласовете от чужбина.

ГЕРБ-СДС води с крехка преднина. Техният резултат е 24,01 на сто от избирателите. С 23,48 процента втори са "Има такъв народ". Оттук нататък всеки преброен глас може да наклони везните в една или друга посока.

Третата парламентарна сила в 46-тото Народно събрание засега ще е БСП с резултат от 13,65 процента. Отново с малка разлика "Демократична България" заема четвъртата позиция със събрани 12,60 на сто от гласовете.

Пети са ДПС, които печелят 10,61 процента. Шестото място е за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" с 5,04 на сто от избирателите.

"Българските патриоти" - коалицията включваща ВМРО, Воля и НФСБ, са с резултат 3,21 процента. Партия "Възраждане" се нарежда зад Патриотите. Деветата позиция е за формацията на Васил Божков - „Гражданска платформа Българско лято“ с около 2 процента от вота.