Дрес код "червено": Митрофанова облечена като Светата инквизиция

Алената роба е любима и на отлъчения от църквата поп бунтовник Дионисий

Мода
20:45 - 14 Май 2022
8389
Дрес код "червено": Митрофанова облечена като Светата инквизиция

Руският посланик Елеонора Митрофанова освен с грубите си думи по адрес на България наскоро втрещи мнозина и с облеклото си. Навръх 9 май - Деня на Победата дипломат номер 1 на Русия у нас блесна пред спорния паметник на Съветската армия в София с ярко червено манто до глезените и с риза, сако, панталон и обувки на не много висок ток в същия цвят. Именно пременена с тази алена мантия товарищ Митрофанова дръпна реч за българо-руската дружба пред монумента в центъра на София.

Леко комичното облекло на посланичката накара някои да я сравнят, че е облечена като кардиналите от Светата инквизиция, когато са осъждали на кладата католици, обвинени в ерес. Вероятно с червения цвят посланичката искаше да демонстрира руския победоносен дух и символно да подчертае, че както СССР е победил нацистка Германия по време на Втората световна война, така и сега Русия ще победи "нацистите" в Украйна.

За пръв път пратеничката на Владимир Путин изпъква с такива ярки дрехи откакто е посланик у нас. Обикновено тя се придържа към строгия дипоматически протокол и се явява с по-тъмни костюми със сако с отлиителни знази и пола или пък в дрехи с по-убити цветове. 

Мнозина, които не са наясно с дипломатическия церемониал се подиграха на Митрофанова, когато тя връчи акредитивните си писма, облечена в тъмносин костюм с пола и сако с отличителни знаци, наподобяващи генералски пагони и офицерски ордени и със сива вратовръзка. Всъщност това е официалното облекло на руските посланици и не е свързано с военната униформа.

Аленият цвят е любим и на отлъчения от църквата поп бунтовник Дионисий. Още по време на бунтовете срещу правителството на Бойко Борисов той се появяваше с червено расо, за да анатемоса ГЕРБ. Сега, пак с алена роба, Дионисий громи и настоящия премиер Кирил Петков.