Древна Сирия унищожена от астероид

Всичко се стопило от 2200 градуса по Целзий

Мистика
15:46 - 12 Март 2020
2809
Древна Сирия унищожена от астероид

Международна група учени, включително геолози и археолози, открива доказателства за мощен удар от Космоса, унищожи древния град Абу Хурейра и вероятно повечето селища на територията на днешна Сирия. Ударът се е случил преди около 13 000 години.

Всичко, което остава от Абу Хурейра, е могилата, която сега се намира на дъното на езерото Асад. Сред откритите останки от животни и вкаменени зърнени култури са намерени фрагменти от разтопено стъкло. Руините на града също са стопени. При анализ на разтопено стъкло е установено, че това може да се случи само при много висока температура - над 2200 градуса по Целзий. А според науката хората от онова време не са могли да създават такива температури. Затова някои изследователи предполагат, че става въпрос за ядрен удар. Много учени не са съгласни с това мнение.

Американският професор Джеймс Кенет казва, че при подобни температури лека автомобил се стопява за по-малко от минута, затова източникът на толкова висока температура предполага въздействие от космоса, предполага професорът. Кенет и неговите колеги твърдят, че град Абу Хурейра може да се счита за първи в света обект с доказано въздействието на голямо космическо тяло - астероид или метеорит. Най-вероятно откритите фрагменти са част от този космически обект, който в края на плейстоценската ера е ударил повърхността на Земята или е избухнал на близко разстояние от нея. Съдейки по времето, това събитие съвпада с времето на изчезването на големи животни, включително мамути.