Дубльорът на Слави в НС: ИТН излиза на изборите сама срещу всички

Асен Василев пречел на енергийния министър Александър Николов и вкарал страната в криза, твърди Балабанов

Политика
09:10 - 30 Юли 2022
5920
Дубльорът на Слави в НС: ИТН излиза на изборите сама срещу всички

Много са условностите ИТН отново да преговаря за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП в следващия парламент. С ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма да се водят разговори. Toва заяви вече бившият депутат от "Има такъв народ" и играещ ролята на дубльор в каскадите на Слави Трифонов Станислав Балабанов пред Би Ти Ви.

Излизаме сами срещу всички на предсрочните избори, за да докажем, че има една прозрачна и истинска партия, която няма да допусне лицемерни политици да се заиграват с обществото ни, закани се Балабанов. Той определи като пълен абсурд ИТН да се коалира с ВМРО.

По думите му тройната коалиция ще остане в историята като коалицията на лицемерието. ИТН направили нещо много хубаво в рамките на 47-то Народно събрание - предпазили обществото да не бъде счупено от лицемерието на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП. Направихме грешки като се доверявахме на неправилните хора. Като наши ходове ще бъдем сами сме срещу всички, каза Балабанов.

ИТН водили с БСП нормални разговори по програми и приоритети за създаване на правителство с третия мандат. ДБ обаче констатирали политическия процес, като по думите на депутата от ИТН страшни неща се случили по време на тяхното живо излъчване от заседанието им на парламентарната група - лъснала желанието за власт. ИТН обаче завили, че спекулации, свързани с имената на Асен Василев и Кирил Петков нямало как да се съгласят и да приемат правителство, начело с тях двамата, напомни Балабанов равносметката за втори кабинет след завъртането на парламентарната рулетка.

Как да подкрепим правителство с Асен Василев, който уби първия мандат собственоръчно, запита Балабанов.

В началото бяхме с други очаквания, бяхме подлъгани от усмихнатите лица на лицемери, които излъгаха хората, че ще променят нещо, изтъкна депутатът от ИТН. Кирил Петков и Асен Василев превърнали парламента в гумен печат, като се опитвали да налагат еднолични решения.

Човекът, който вкара България в енергийна криза е Асен Василев и Балабанов не вижда ИТН да имат вина за хаоса в енергетиката. "Министър Александър Николов си свърши перфектно работата и той беше спиран от Асен Василев. Корнелия Нинова се е предала в ръцете на коалиционните си партньори", изтъкна Балабанов.

Затова Балабанов се надява служебният кабинет, който бъде назначен от президента Румен Радев да бъде прекалено прозрачен.