Два протеста пред парламента днес

Общество
07:53 - 13 Юли 2023
2846
Два протеста пред парламента днес

Пореден протест около Народното събрание ще има от 8,30 часа днес. Недоволството този път е на служители на Агенцията „Пътна инфраструктура, пожарникари и медици.

В 8:30 часа КНСБ и част от нейните членове ще проведат демонстрация под надслов "За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите".

Малко по-късно и Национален синдикат "Защита" ще проведе протест на медиците от Центровете за спешна медицинска помощ пред Народното събрание.

Вчера служители от земеделския сектор се събраха в знак на недоволство срещу ниското заплащане.

В същото време днес в Народното събрание депутатите започват работа по избор на ръководствата на постоянните комисии в парламента.

След около два месеца работа на 49-ото НС беше постигнато съгласие между двете най-големи парламентарни групи за разпределението на ръководството на комисиите.

Досега единствено правната комисия имаше председател в лицето на Стою Стоев от ПП-ДБ. Вчера беше решено, след като "Продължаваме промяната" - "Демократична България" има превес в Министерския съвет, като коректив комисиите да се ръководят от представители предимно на ГЕРБ-СДС.

Стана ясно, че Делян Пеевски, който излезе от комисията по конституционни въпроси, ще бъде част от правната. Все още не се знае кои са имената, които ще бъдат предложени да оглавят комисиите.