Двама отпадат от битката за БСП

Актуални новини
16:10 - 08 Септември 2020
4939
Двама отпадат от битката за БСП

Lupa.bg отново позна - четири дни преди заветния избор за председател на БСП двама от кандидатите се оттеглят от надпреварата. В декларация до медиите Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха, че се отказват от партийната битка.

„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат. Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени”, пишат червените народни представители.

„Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети”, казват още оттеглилите се кандидат-лидери.  

Те призовават за неучастие в предстоящия избор, с което да се даде ясен знак за отношението към опорочената процедура. „Конгресът е нашият висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация”, апелират Жаблянов и Янков.

Още преди месец Lupa.bg писа, че в последния момент преди избора на нов лидер на БСП се готви неочакван обрат и нито един от фаворитите за поста няма да оглави Столетницата.