Двама палестинци бяха убити при израелска атака на Западния бряг

От края на март израелските сили за сигурност провеждат почти ежедневни операции

Свят
16:54 - 25 Юли 2022
1702
Двама палестинци бяха убити при израелска атака на Западния бряг

Двама палестинци бяха убити през изминалата нощ при операция на израелската армия в Наблус, в северната част на окупирания Западен бряг, съобщи Франс прес, позовавйки се на палестинското министерство на здравеопазването.

Те бяха идентифицирани като Мохамад Азизи (25-годишен) и Абдул Рахман Джамал Сюлейман Соб (28-годишен). Шестима души са ранени, двама от които - тежко. Мохамад Азизи е бил прострелян в гърдите, а Абдул Рахман Джамал Сюлейман Соб - в главата.

Израелската армия каза, че провежда операция в град Наблус на Западния бряг - територия, окупирана от еврейската държава от 1967 г., но не коментира съобщението на палестинските власти, че има жертви.

„Имаше престрелка между въоръжени заподозрени и войници“, се посочва в изявление на армията.

От края на март израелските сили за сигурност провеждат почти ежедневни операции на Западния бряг след поредица от атаки на палестинци и израелски араби в Израел и Западния бряг, при които загинаха 19 души, предимно цивилни. По време на операциите на израелската армия бяха убити най-малко 52 палестинци и трима арабски израелски нападатели, някои от които са били членове на въоръжени групировки, но също и цивилни, включително журналистката Ширин Абу Акле, отразявала за "Ал Джазира" операция в Дженин.