Двама убити и 19 ранени при руска бомбардировка в Харков

Други трима души бяха убити при обстрел вчера, допълват местните власти

Украйна
14:38 - 21 Юли 2022
2441
Двама убити и 19 ранени при руска бомбардировка в Харков

Двама души загинаха, а деветнадесет бяха ранени тази сутрин при руски обстрел в Харков, втория по големина град в Украйна, разположен в североизточната част на страната, обяви местната областна управа, цитирана от Франс прес.

Четирима от пострадалите са в сериозно състояние след ракетния обстрел, съобщи в Телеграм областният управител Олег Синегубов.

Разположен на четиридесет километра от границата с Русия, Харков е подложен на атаки от руската армия още от началото на инвазията в страната в края на февруари, но въпреки това войските не успяват да го превземат.

Други трима души бяха убити при обстрел вчера, допълват местните власти. Сред жертвите е и тринадесетгодишно момче, загинало на автобусна спирка. Журналисти на Франс прес разказват, че бащата на момчето, в състояние на шок, е стоял дълго време на колене до трупа, стискайки ръката на мъртвото си дете, покрито с одеяло сред натрошените от обстрела стъкла на спирката.

Руският външен министър Сергей Лавров потвърди вчера, че военните цели на Русия не се ограничават единствено до Източна Украйна, а засягат и други територии и може да се разширят още повече.