Две кучета изядоха ръката на 12-годишното дете от Мърчево

Домашните любимци на местни съседи отворили вратата и нападнали момичето

Новини
20:24 - 02 Януари 2023
5090
Две кучета изядоха ръката на 12-годишното дете от Мърчево

Две опасни домашни кучета са се навърлили върху 12-годишното дете от монтанското село Мърчево, община Бойчиновци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Майката обясни, че четириногите любимци на местно семейство избягали от двора като си отворили вратата и нападнали момиченцето, което отивало за хляб. Дъщерята на собственика ги чула и изтичала, хванала едното, но през това време другото куче ухапало момичето, което викало за помощ.

Дясната ръка на детето е изядена, китката е счупена и пострадалото дете е на лечение в ортопедията в монтанската болница.  Шестокласничката няма да може да ходи на училище. „Детето е добре. Правим му антибиотична и противобясна профилактика по схема. Утре след превръзка ще преценим дали да му поставим гипсова имобилизация и може да го изпишем“, заяви началникът на Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“- Монтана д-р Павел Цочев.

Случката се е разиграла на свечеряване на 29 декември. Четириногото е счупило дясната ръка на детето, което се опитвало да се защити. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицейската дирекция в Монтана припомниха, че случаят не е първи в региона за тази година. През пролетта бездомни кучета нахапаха жена в Лом, която после заведе дело срещу местната община и то завърши с присъда на пострадалата да бъде изплатена компенсация за нанесената й телесна повреда и преживяния стрес.