Две премиери на учебните сцени в НАТФИЗ

Култура
14:46 - 09 Февруари 2022
1799
Две премиери на учебните сцени в НАТФИЗ

Проф. Румен Рачев избра да завърши обучението на младите куклени актьори от класа си в НАТФИЗ с философските послания в "Пук" от Валери Петров.

Режисурата на спектакъла е поверена на Валентин Владимиров, сценографията и куклите - на Ралица Лъскова, а музиката - на Станимир Иванов. "Когато става дума за автори като Валери Петров, няма как да останем само на повърхността. Тяхната истина е толкова дълбока, че се налага да се гмурнем. Изисква се дързост...", споделя Валентин Владимиров.

Очевидно спектакълът "Пук" в Куклен театър НАТФИЗ няма да е само за деца, а и за онези пораснали, които не се отказват да търсят и вярват в доброто. Той ще очаква своите зрители на 10, 12, 24 и 26 февруари в салона на ул. "Стефан Караджа" 20.

Класът на проф. Петя Цветкова ще се изправи на 12 февруари (Сцена 47, Театър НАТФИЗ) за първи път пред своята публика с "Дъх разстояние" в постановката на Петя Попова и д-р Александър Манджуков. Сюжетът на танцовия спектакъл проследява живота на млад скулптор във всеки от етапите му - кризите, компромисите..., предизвикателствата, пред които творецът се изправя, в опит да еквилибрира себе си между изкуството, което го осмисля, и жената, която обича. Сценография и костюми - Михайлина Лефтерова, музика - Илко Биров.