Две жертви на лошото време в Гърция

Малък плавателен съд се обърна в пристанището на Андирио

Новини
09:23 - 25 Ноември 2019
1410
Две жертви на лошото време в Гърция

Двама души са загинали, след като малък плавателен съд се е обърнал в пристанището на Андирио в Централна Гърция, на северния бряг на Коринтския залив, съобщава "Катимерини".

Бурите в района на област Атика предизвикаха огромни проблеми. Затворена е магистралата Атина - Коринт и в двете посоки поради събиране на вода и наносни материали. Очаква се движението в посока гръцката столица да се възстанови около 10 сутринта, а в посока Коринт - към обяд. Има и други  затворени пътища, предаде БТА.

Проблем бе създаден и в движението на крайградската железница на Атина, но тази сутрин бе възстановено.

Временно са затворени училищата и детските градини в цялата област, като по-късно през деня ще бъде направена нова оценка на ситуацията. Службите за гражданска защита отправиха призив към жителите на Атика да избягват придвижванията си до 10 сутринта.

Спряно е движението на корабите на подводни криле в Аргосароническия залив, като се разрешава движението само на конвенционални плавателни съдове.

Спряха и фериботите от пристанището Рафина за Мармари и Цикладските острови поради силните ветрове, които достигат до 8-а степен по скалата на Бофорт. Не се движат и корабите по линиите Лаврио - Дзия и Агиа Марина - Неа Стира.

Наводнения има и в Катерини, Северна Гърция.