Дянков: Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите

Новини
08:44 - 05 Юни 2023
1204
Дянков: Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите

Има много сили, които не искат да има редовен кабинет. Внезапната жар да се взимат имунитети има за цел да се сплашват политици.

Има политически сили, които не искат влизане в Шенген и еврозоната – "Възраждане“ и части от БСП. В България е имало една част от бизнеса, показахте и братя Галеви, който е израснал по начини, по които в една европейска икономика няма как да се правят пари. Затова нито им харесва Шенген, нито еврозоната“.

Това коментира пред bTV бившият министър на финансите Симеон Дянков. Според него акад. Николай Денков и Мария Габриел ще успеят да работят добре.

"Трудно е и за самите партии. Вътре в тях има недоволство, а идват и местни избори. Ако се погледне политическата палитра – това е най-стабилната коалиция“, добави той.

"За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо Иванов. За мен ключът за успеха на кабинета и колко месеца той ще работи е в Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, ако покаже успехи в постигането на Шенген, съдебна реформа, еврозона и бюджет. По тези теми Христо Иванов, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Георги Ганев и Мартин Димитров са основните експерти. Работата ще е в парламента, а не в правителството“, посочи Дянков.