Една епоха си отива - Уругвай освободи легендата Оскар Табарес

Ти беше всичко за мен. Благодаря ти, учителю!, сподели Луис Суарес

Спорт
10:46 - 20 Ноември 2021
3256
Една епоха си отива - Уругвай освободи легендата Оскар Табарес

Една епоха в световния футбол си отиде. Ръководството на уругвайската федерация официално освободи от поста легендарния селекционер Оскар Табарес, който ръководеше тима от 2006 година насам. Преди този период специалистът беше начело на Уругвай между 1988 и 1990 година.

“Държим да подчертаем, че се това решение не зачеркваме важния принос на Табарес за развитието на футбола в Уругвай. Признаваме и приветстваме сериозните постижения, които той постигна за последните 15 години. Уругвай се озова сред лидерите на световния футбол”, пише в изявлението на местната федерация.

Главата на Табарес пада след загубата от Боливия с 0:3 в световните квалификации, която постави под въпрос участието на Луис Суарес и компания на световното в Катар.

В същото време нападателят на Уругвай Луис Суарес - Канибала, посвети трогателна публикация в социалните мрежи на Оскар Табарес.

“Искам да благодаря на треньора, който беше всичко за мен. Благодаря ти, учителю, за предоставената възможност да изпълня мечтата си да играя за националния отбор. Благодаря ти за доверието, когато нещата не вървяха добре. Вие ме научихте да се боря до последно за нещата, които обичам. Благодаря ви за уроците и подкрепата в трудни моменти, както и за това, че успяхте да накарате всеки играч да дава най-доброто с националната фланелка.

Благодаря за незабравимите моменти - полуфинал на световно първенство и шампион на Южна Америка, които са най-голямата гордост, които съм изпитвал. Мога да продължа с благодарностите към вас и целия щаб, които сте като мое семейство.

Профе Ерера, Селсо, Марио - вечни благодарности, че ме подтикнахте да се самоусъвършенствам постоянно. Това не е сбогуване, а просто благодарност за всичко, което сте направили за нашия футбол”, написа Суарес.