Една от българските пирамиди лекува

Изкуственото съоръжение край габровско село е на 200 века

Мистика
09:25 - 14 Май 2022
3312
Една от българските пирамиди лекува

Пирамидата край габровското село Петко Славейково е построена от силно развита древна цивилизация, дошла от Космоса и живяла тук, където днес е България, твърди местният жител Величко Трифонов. Той е радиестезист и любител на историята, който от години изучава пирамидата край селището, в което днес живее като пенсионер. Величко е на повече от 80 г., но изглежда поне 20 лета по-млад и настоява, че здравето си дължи на пирамидата.

Радиестезистът е категоричен, че тази и други български пирамиди трябва да се проучат, защото биха се превърнали в световна сензация. Пирамидата е построена поне преди 200 века най-вероятно от марсианци, казва Величко Трифонов. Групи от тях успели да напуснат Червената планета, преди тя напълно да бъде разрушена от ядрена война. Заселили се по най-плодородните места на земята, като едно от тях била днешната българска територия на юг от Дунав. Марсианците донесли със себе си много технологии, за които тогавашните обитатели на Земята не подозирали. С такава технология построили пирамидата край Петко Славейково, която според инж. Трифонов е издигната от лети камъни.

Преди години на върха на пирамидата имало камъни с отпечатъци от човешки крака, но с по 2-3 пръста на стъпалото. Инженерът завел на върха на пирамидата професора-траколог Иван Маразов, който останал много впечатлен и опитал да сравни своята стъпка с тези от камъните. Пирамидата днес е много обрасла и само наблюдателният поглед може да различи очертанията й във възвишението. Инженер Трифонов е убеден, че то може да стане световна сензация не само заради древния си произход и форма, но и заради лечебните свойства, които има. Те са проверени и доказани от радиестезиста с неговото махало.

„В Петко Славейково е жив споменът за това как при холерни или грипни епидемии селото се е изнасяло на върха на пирамидата и чак след оздравяване хората са се връщали в селото”, разказва мъжът.

Дава примери със свои близки и познати, които водил на пирамидата и там получили облекчение на страданията си като астма, депресия, проблеми на опорно-двигателния апарат, на имунната система и още куп болести.

„Предлаганата терапия не е панацея, с която се лекува всичко. Тя не може да замести оперативната намеса, да спаси при отравяния и други болести, но е доста полезна след лекарска намеса. Организмът наистина се освежава и пречиства, което официалната наука може лесно да докаже”, убеден е инженерът.

Той от години се опитва да помогне за изграждането на път до върха на пирамидата и да направи чешми на двата извора около нея. За тях, както и за църква, посветена на Света Петка, се говори в стара карта от турско време. Инж. Трифонов е един от малкото хора, които са виждали тази карта при възрастен жител на Петко Славейково. Този човек е наследник на писар на местния паша, заминал за Цариград при Освобождението. Картата остава при него заради голямата сума пари, които иска, за да я даде за изследване.

От нея става ясно, че в пирамидата, точно както в приказките, има 13 помещения. Но всяко е с три врати заключено и по никакъв начин не трябва да се отваря, гласи поверието. Неизвестно е какво има в тези помещения, за които на латински пише в картата, че са забранени за достъп. Дори римляните не посмели да влезнат през централния или един от трите странични входа на пирамидата и да разберат какво е скрито в нея. Картата сочела два водоема, единия минерален. Според радиестезиста и двата извора имат лечебни свойства, защото водата под пирамидата се мие в злато и сребро, и така придобива здравословни свойства.

„Видях как в близък до Калето на пирамидата археологически обект - древно рударско селище за златна руда, отидоха иманяри с багер, копаха и разбиха останалото от древността. Не им стигат знанията, за да разберат, че сигналът на металотърсача е не от злато, а от шлака. Тези иманяри спряха да ровят там заради мълвата около църквата „Света Петка“ и лечебния извор. Говори се, че двама горски стражари са починали млади, защото ровили на това място. Човек от селото е бил повален от силна магнитна аномалия в близост до археологическия обект. Именно той дава лечебна сила на извора, но никой не знае какво има в него.

Поваленият от магнитната аномалия човек, отишъл при Ванга, за да му помогне да преодолее уплахата от случилото се. Тя му казва, че добре знае за църквата „Света Петка“ и го съветва да не се рови там”, обяснява Величко. Ванга казала, че край Петко Славейково много отдавна ставали чудеса, но сега те са скрити и още не им е дошло времето да се разкрият на света. Това обаче не спира ентусиазирани иманяри периодично да се опитват да ровят по склоновете на пирамидата.

Трифонов допълва разказа, като описва още 7 изкуствени хълма около пирамидата, които са по-ниски. Построени са пак в дълбока древност като земна проекция на съзвездието Скорпион и са своеобразна звездна карта. Има теория, че преди стотици хиляди години древните са използвали върховете на подредени по точно определен начин пирамиди като своеобразни електроцентрали и са добивали чиста енергия от тях – нещо, което е възможно да е ставало и край днешното село Петко Славейково.