Едва 30% от бойците на Хамас са унищожени

Израел е загубил близо 200 войници от началото на войната

Новини
09:01 - 21 Януари 2024
1688
Едва 30% от бойците на Хамас са унищожени

За последните мало над 100 дни операции в ивицата Газа израелските войски унищожиха не повече от 30% от бойците на радикалното палестинско движение Хамас, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на изчисления на американските разузнавателни агенции.

Израел е ликвидирал от 20% до 30% от бойците на Хамас. Както посочва изданието, тези цифри са „все още далеч от целите на Израел“ да унищожи движението. Преди ескалацията на палестинско-израелския конфликт американските разузнавателни агенции оценяваха броя на бойците на Хамас в диапазона от 25 000 до 30 000.

Освен това, Хамас "все още има достатъчно боеприпаси, за да продължи да атакува Израел

и израелските войски в Газа в продължение на няколко месеца". Палестинското движение също се опитва да възстанови полицейското присъствие в град Газа в северната част на анклава.

Броят на военнослужещите от израелската армия, убити в битките с радикалното палестинско движение Хамас в ивицата Газа от началото на сухопътната операция в края на ноември 2023 г., се увеличи до 195. Още един войник е бил убит, съобщиха от пресслужбата на армията съобщи, че още един войник е бил убит.

По последна информация, 23-годишен сержант е загинал в южната част на ивицата Газа. Общите загуби на израелската армия от ескалацията на конфликта след нападението на бойци на Хамас на 7 октомври 2023 г. надхвърлиха 530 души.