Екополитиците на Тома Белев без право да са „Зелени”

Партията на Валентин Симов осъди структурата - член на "Демократична България" за дублаж на името

Политика
15:26 - 02 Април 2019
2200
Екополитиците на Тома Белев без право да са „Зелени”

Трус в обединението на Христо Иванов „Демократична България” бе предизвикан от проблем с името на третия коалиционен партньор -  „Зелените”. Хората на Тома Белев, които са част от организацията бяха осъдени от конкурентите им „Партия на зелените” за незаконно ползване на името цели 11 години.  

Това налага организацията да смени името си на 21 април, без да използват думата зелено в името си. „Ако изберат отново да има зелено в името, отново ще ги съдим,”, закани се говорителят на „Партията на зелените” Валентин Симов.

Той дори нарече еколозите на ДБ крадци, които са се възползвали от  невярно решение на Софийския градски съд при самата си регистрация.

Сега обаче три инстанции са се произнесли категорично, че законът е нарушен, каза Валентин Симов. Според „Партия на зелените” избирателите са се объркали от еднаквите имена и са предизвикали суматоха. „Така се крадат легално гласове”, обвини хората на Белев Симов. Той обясни, че неговата партия тръгва сама на евроизбори, а листата им ще бъде оглавена от дама.