Ексклузивно в Lupa.bg: Костов пише нова книга - „Мисия: Политик”

Командира споделя опита си като партиен лидер, министър и премиер в есета 

Политика
14:15 - 03 Юли 2019
3709
Ексклузивно в Lupa.bg: Костов пише нова книга - „Мисия: Политик”

Бившият премиер Иван Костов обмисля да напише нова книга след големия интерес към мемоарите му „Свидетелства за прехода”, която се издава вече в няколко тиража. Работното заглавие на новия му проект ще бъде „Мисия: Политик”, научи единствено Lupa.bg от самия Костов. 

„В нея ще включа есета за политиката“, сподели Командира пред наш репортер по време на срещата си с фенове във вторник, на която даде възможност на привържениците си да получат подписан екземпляр от книгата.

Костов раздава автографи

Бившият лидер на десницата смята да представи деликатната материя, която малцина владеят на професионално ниво, на базата на дългогодишния си опит като партиен лидер, финансов министър и премиер. Костов вече е започнал работа по новата творба.

Експремиерът не скри, че скоро няма да се посвети на продължението на „Свидетелствата” - „Цената на прехода”, която ще обхване периода след 1999 г. до края на мандата му като министър-председател през 2001-а, за която спомена на премиерата във Военния клуб. Костов и този път смята да направи четиво, което да се придържа към фактите и историческата истина и творбата да бъде изцяло познавателна.

Във вторник Командира подписа „Свидетелства за прехода” на няколкостотин души, които не успяха да дойдат на премиерата през април. Този път, за разлика от напрежението покрай първото представяне, Костов успя да размени по няколко думи с всеки, който се нареди на опашката с книгата му.    

По време на разговара си с репортер на Lupa.bg Иван Костов сподели, че и той e човек като всички останали и понякога също е много емоционален. Думите му бяха по повод коментар на репортера на Lupa.bg, че в мемоарите му има много емоционални моменти, които го разкриват в друга светлина, непозната за широката публика.

Снимки Агнес Методиева