Експертът Огнян Георгиев: Екзекутираха показно Кобрата!

Той сбърка с целувката и съжалява, но този смешен съд беше като Инквизицията

Спорт
09:13 - 15 Май 2019
5170
Експертът Огнян Георгиев: Екзекутираха показно Кобрата!

Човекът-глас на бокса - Огнян Георгиев. Така наричат спорстния журналист, който от доста време коментира в ефира на Диема боксовите срещи. Георгиев е един от хората, които познават тънкостта на този спорт и още по-важно - правилника.

Той коментира разразилия се скандал с Кубрат Пулев и вчерашното заседание на комисията отвъд Океана.

"Гледал съм и доста изслушвания на Американски атлетически/спортни комисии. Това с участието на Кубрат Пулев си беше чиста екзекуция.

Той сбърка с целувката и съм убеден, че съжалява. Ала този смешен съд, изслушване или каквото и да е, беше като Инквизицията.

Членовете на комисията бяха като адвокати на Джени Суши. Шест месеца наказание за това...

За сравнение как се наказват и с колко топ боксьорите:

Канело Алварес: 6 месеца за два положителни допинг теста. Първоначално е една година, но му свалят на 6 месеца, защото е популярен боксьор и има носи много приходи на Лас Вегас.

Майк Тайсън: 15 месеца за отхапаното ухо на Холифийлд

Заб Джуда: 6 месеца за хвърляне на стол и поставяне на ръкавицата до брадата на рефера след мача с Костя Цзю, заплашвайки го, че ще го бие.

Антонио Маргарито: 1 година за поставяне на втърдяващо вещество на бинтовете преди първия мач с Мигел Кото. След мача лицето на Кото беше брутално размазано и той едва не беше убит от бой на ринга".