Eксплозия разтърси джамия в Кабул, има много жертви

Имамът на храма е сред убитите, има загинало дете

Топ
21:20 - 17 Август 2022
1629
Eксплозия разтърси джамия в Кабул, има много жертви

Огромна експлозия засегна джамия в Кабул по време на вечерна молитва в сряда, посочиха свидетели и от полицията, като има опасения, че има много мъртви и ранени, съобщава Ройтерс.

Полицията каза, че има множество жертви, но не посочи колко. Служител на талибанското разузнаване каза пред Ройтерс, че до 35 души може би са били ранени или убити и броят им може да нарасне още повече.

Ал Джазира цитира неназован висш служител, според който броят на загиналите е 20.

Спешната болница в Кабул съобщи в "Туитър", че е приела 27 пациенти, които са ранени при взрива, включително седемгодишно дете.

Свидетели казаха пред агенция Ройтерс, че мощната експлозия е била чута в северен квартал на Кабул, като са били счупени прозорците на близките сгради. На място са пристигнали линейки.

"Експлозия избухна в джамия... взривът доведе до жертви, но броят им все още не е ясен“, каза говорителят на полицията в Кабул Халид Задран пред Ройтерс.

Служител на талибанското разузнаване, пожелал анонимност, каза, че експлозията е избухнала в джамия сред богомолците в района Кхайр Хана в Кабул.

Имамът на джамията е сред убитите и жертвите все още могат да нараснат, добави източникът. Разузнавателни екипи са на мястото на взрива и разследванията продължават.

Други длъжностни лица в талибанското правителство не отговориха на множество искания да потвърдят броя на жертвите.