Елизабет II: С COVID-19 се чувстваш съсипан

Стил
10:50 - 11 Април 2022
2749
Елизабет II: С COVID-19 се чувстваш съсипан

Британската кралица Елизабет II, която през февруари преболедува коронавирусна инфекция, сподели за първи път как се е чувствала по време на заболяването си. В неделя Бъкингамският дворец публикува видеоклип със споделеното от кралицата на Великобритания.

"Той (вирусът) ви кара да се чувствате много уморени и напълно съсипани, нали?", каза кралицата, говорейки по видеовръзка с пациент в Кралската болница в Лондон, където бе открито ново отделение, кръстено на монарха. "Ужасяваща пандемия", добави Елизабет II.

На 20 февруари Бъкингамският дворец съобщи, че кралицата изпитва леки симптоми на настинка след положителния тест за COVID-19, но се надява да продължи да изпълнява задълженията си без притеснения.

На 10 февруари беше съобщено, че синът на кралицата, престолонаследникът принц Чарлз Уелски, се е заразил с коронавирус за втори път. Медиите съобщават, че малко преди повторното заразяване той се е срещнал с майка си. По-късно е установено, че съпругата на принц Чарлз, херцогинята на Корнуол Камила също е заразена с COVID-19.