Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Не бих пуснал на свобода Джок Полфрийман

Абсурдно е затворническата администрация хем да порицава, хем да хвали австралиеца, категоричен е адвокатът

Ексклузивно
13:53 - 25 Септември 2019
4915
Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Не бих пуснал на свобода Джок Полфрийман

Ако бях съдия, нямаше да допусна условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман за убийството на студента Андрей Монов, само че нямаше да убеждавам никого, че съм спазил на 100% закона. Това заяви пред Lupa.bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов.

 „Има един факт, който не се коментира. Затворническата администрация била дала 7 листа становище относно това защо не трябва да се освобождава Джок Полфрийман и в същото време има данни, че същата администрация го е наградила 13 пъти. Когато награждаваш някого, това е индиция за поправянето му”, коментира Емануил Йорданов.

„Законът изисква осъденият да е дал доказателства за своето поправяне и да е изтърпял не по-малко от половината от наложеното наказание. Затова остава въпросът дали са дадени доказателства за поправянето на обвиняемия”, поясни адвокатът.

Джок Полфрийман всеки момент ще напусне страната

Бившият вътрешен министър в кабинета на Иван Костов коментира и приемането на първо четене в Народното събрание отпадането на съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления. „Поправките на Наказателния кодекс (НК) се приемат твърде набързо, без сериозно обсъждане и е възможно да се гласува такава редакция на текста, която да доведе до следващи недоразумения. Може само да гадаем какви ще са промените в НК до влизането им в Държавен вестник”.