Енчо Керязов приключва артистичната си кариера с бляскаво шоу

Юбилейното десето издание на"Нощ на звездите" ще се състои на Античния театър в Пловдив

Култура
13:05 - 28 Юли 2021
5669
Енчо Керязов приключва артистичната си кариера с бляскаво шоу

Юбилейното десето издание на спектакъла на фондация "Енчо Керязов" ще се състои тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. По време на спектакъла ще се състои и официалната церемония за награждаването на финалистите на Десетите годишни награди, като тази година двете основни събития имат различен формат от досегашния, разказват организаторите.

По време на този спектакъл ще е последното сценично изпълнение на Енчо Керязов, който приключва артистичната си кариера с поклон към българската публика. С него на сцената ще излезе Алекс Костов, неговият наследник в изкуството, който амбициозно тръгва по стъпките на своя ментор.

Енчо Керязов получи почетния знак на президента Румен Радев за цялостния принос на именития акробат и артист в областта на спорта и цирковото изкуство.

Фреди Нок отново идва в България за "Нощ на звездите". Наричан екстремен артист, той не просто умее да ходи по въже, а го прави на стотици метри над земята без каквато и да е осигуровка. Има 22 световни рекорда, а през март 2015 г. извършва уникален преход като изминава разстоянието между два планински върха, за да подобри рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял непокътнат в продължение на 41 години.

През август същата година поставя рекорд за най-стръмно изкачване по въже. Месец по-късно се записва с две нови постижения в рекордите на "Гинес" - за каране на колело по въже на най-голямо разстояние и каране на колело при най-голям наклон на въжето.
Хуш ма Хуш - звездният клоун на парижкото кабаре "Лидо" приема поканата за участие единствено в спектакъла на фондацията на Енчо Керязов, с когото го свързва дългогодишно приятелство. На сцената ще излезе и носителят на най-високи отличия в областта на цирковото изкуство - звездният клоун Андрей Жигалов.

В YouTube видеоклиповете с изпълненията на Геннадий Ткаченко-Папиж имат над 300 милиона гледания. На сцената неговият глас е изключително въздействащ. Казва, че когато пее, влиза във връзка с Вселената. "Звуците на Земята", "Четири минути в космоса", "Безкрайност" са част от неговите музикални интерпретации.

Номинации за годишните награди са получили всички таланти, излъчени като финалисти в предишните девет години. Сега те участват за влизане в призовите тройки на категориите "Образование", "Изкуство" и "Спорт", които ще получат отличията "Талант на десетилетието".

За първи път, до деня на награждаването, екипът ще държи в напрежение всички номинирани. Досега практиката беше финалистите да се обявяват предварително, но тази година във всяка категория изборът на призьорите ще е много труден, заради високата стойност на постиженията на всеки един от тях, казват от фондацията.

Във всяка категория журито е изправено пред сериозна провокация да оцени максимално обективно кои от кандидатите са отбелязали най-голям прогрес в развитието си и категорично са заявили своето място на лидери в своята област.