Ердоган: Израел е ционистка терористична организация

Топ
13:17 - 09 Октомври 2024
3711
Ердоган: Израел е ционистка терористична организация

"Израел е ционистка терористична организация“. Това заяви днес президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган говори по време на заседанието на парламентарната група на неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР). 

„Извършителят на геноцида в Газа е Израел, но това злодеяние е извършено със силната подкрепа на западните държави. Зад кулисите те продължават да предоставят на Израел всякакви видове оръжия, боеприпаси, както и разузнавателна подкрепа. Такъв е случаят с Америка, Германия и други западни държави", каза турският лидер, цитиран от БТА. 

Историята никога няма да забрави овациите за "касапина Бенямин Нетаняху" в американския Конгрес. Няма да бъде простено на онези, които бурно аплодираха „чудовището, в чиито ръце е съдбата на десетки хиляди деца, жени и цивилни“, каза Ердоган.

Разбира се, има и страни, които са заели правилната страна. Искрено поздравявам тези страни, в частност - Испания, Норвегия и Словения, които въпреки натиска заеха своята принципна позиция, посочи турският държавен глава.

„Днес още веднъж поздравявам смелите синове на Палестина, които се съпротивляват срещу окупационната армия от една година, смелите хора, които казват, че предпочитат да лежат под земята с чест, отколкото да живеят на земята без чест“, каза Ердоган.

Знаем също така много, много добре, че Палестина защитава честта на мюсюлманите, добави той.