Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции

Свят
12:43 - 11 Август 2023
1116
Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции

Турският президент Реджеп Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции, предаде телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Указът на президента е публикуван в Държавен вестник (Resmi gazete).

Ердоган нареди за нов ръководител на Службата за социално осигуряване (SGK) да бъде назначен Раджи Кая, a за нов директор на Турската агенция по заетостта (İŞKUR) – Самет Гюнеш.

Междувременно ръководител на ТОКИ (Администрацията за жилищно развитие на Турция) остава Йомер Булут (той е преназначен на поста). Ердоган изтъкна вчера за пореден път, че нито една сграда, изградена от ТОКИ, не се е срутила при унищожителните земетресения на 6 февруари. 

Сменен е ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Новият шеф на правителствената дирекция е Окай Мемиш.

Началник на Главната дирекция по метеорология става Волкан Мутлу Джошкун. 

По нареждане на турския президент са назначени и нови ръководители на Главната дирекция за театрите (новият директор се казва Тамер Карадаглъ). Началник на Главната дирекция за пътищата става Ахмет Гюлшен. 

Вчера турският президент нареди назначаването на нови валии в повечето турски окръзи. На 2 август по нареждане на Ердоган бяха сменени 52-ма от общо 81 ръководители на окръжните полицейски управления в Турция, отбелязва БТА.