Ердоган призова: Европа да подкрепи действията на Турция в Либия

Ще обучим либийските сили за сигурност и ще им помогнем в борбата с тероризма, трафика на хора и други сериозни заплахи, каза турският президент

Новини
14:09 - 18 Януари 2020
2499
Ердоган призова: Европа да подкрепи действията на Турция в Либия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да подкрепи действията на страната в Либия, където оказва военна подкрепа на правителството в Триполи, признато от ООН, ако иска да се сложи край на конфликта там, предава Reuters, като се позовава на информация в статия в "Политико".

На срещата Германия и Организацията на обединените нации (ООН) ще се опитат да споразумеят двете страни, които водят военни действия за столицата Триполи, да сключат примирие и механизъм за наблюдение като първи стъпки към мира, заявяват дипломати.

„Имайки предвид, че Европа е по-малко заинтересована от предоставяне на военна подкрепа на Либия, очевидният избор е да се работи с Турция, която вече обеща военна помощ“, пише Ердоган.

„Ще обучим либийските сили за сигурност и ще им помогнем в борбата с тероризма, трафика на хора и други сериозни заплахи срещу международната сигурност“, добави той.

И Халифа Хафтар, и Файез Сарадж ще бъдат в Берлин, заедно с Ердоган и лидерите на Русия, Египет и други западни и арабски държави.