Ерменков атакува: Една и съща сянка зад "Еврохолд" и Гинка

БСП настоява българската държава да е тази, която да купи ЧЕЗ

Новини
18:09 - 19 Април 2019 (обновена)
4854
Ерменков атакува: Една и съща сянка зад "Еврохолд" и Гинка

"Дали зад новата маска на "Еврохолд", която подменя маската на Гинка Върбакова, не се крие същата мастита фигура, която се опитваше да се скрие зад "Инерком", която се опита да придобие едно от най-големите електроразпределителни дружества?".

Такъв въпрос си задава червеният депутат Таско Ерменков по повод развитието на преговорите за закупуване на активите на ЧЕЗ. Преди дни чешкото издание Lidovky Noviny написа, че "Еврохолд" остава сама в надпреварата за електроразпределителното дружество. Преговорите с българската "Инерком" пък бяха прекратени, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да разреши сделката.

Според Таско Ерменков едно и също е лицето, което стои зад Гинка Върбакова и "Еврохолд". По думите му ЧЕЗ за пореден път прави опит да продаде своите активи в България на инвеститор, който всъщност е по-лош от "Инерком". От левицата настояват българската държава да е тази, която да купи ЧЕЗ.

Таско Ерменков не очаква, ако ЧЕЗ отиде в други ръце, да стане по-добре. "Сменихме паравана, който ще бъде лицето на сделката, а отзад съдържанието остана същото", акцентира Ерменков и призова журналистите да следят процеса.

Иначе социалистът очаква цените на тока да бъдат съобразени с възможностите на хората. Ерменков отчете, че страната ни търпи загуби за около 30 милиона лева заради неадекватното включване и изключване на американските централи.