ЕС удари гаджето на Путин Алина Кабаева

Общество
14:53 - 05 Май 2022
4236
ЕС удари гаджето на Путин Алина Кабаева

Смятаната за жената до Владимир Путин и фактически първа дама на Русия олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева ще бъде включена в шестия пакет санкции на Европейския съюз срещу Русия, който се обсъжда в момента, съобщава БНТ.

Брюксел мотивира това решение с факта, че Кабаева е председател на борда на директорите на Националната медийна група (NMG), която притежава големи дялове в почти всички руски федерални медии, които препредават пропагандата на руското правителство.

От доста години в Русия е обществена тайна, че Кабаева, която другата седмица ще навърши 39 г., има връзка с Путин. Двамата са всъщност заедно от 2006 г., когато гимнастичката е на 23 г. Тя и руският президент имат няколко общи деца (броят и имената им е дълбока тайна). Кабаева беше и депутат от Държавната дума от партията "Единна Русия".

Путин има две дъщери от бившата си съпруга Людмила - Мария Владимировна Воронцова и Екатерина Владимировна Тихонова, които вече станаха обект на санкции от страна на Европейския съюз.

Към момента не се знае къде се намира Алина Кабаева. След началото на войната на Русия в Украйна бе създадена петиция тя да бъде експулсирана от Швейцария, тъй като се смяташе, че живее там в луксозна вила, заедно с децата на Путин. Но швейцарските власти заявиха, че нямат сведения тя да е в страната. Има предположения също така, че Кабаева се намира във високотехнологичен бункер в Сибир.

В Брюксел и днес на ниво посланици на страните-членки ще продължи обсъждането на шестия пакет санкции към Русия, в който трябва да е бъде включена родената в Ташкент олимпийска шампионка от Атина`04.