Ето го арестувания подпалвач на вилата на адвокат Ирен Савова (снимки)

Новини
13:05 - 21 Януари 2020
12453
Ето го арестувания подпалвач на вилата на адвокат Ирен Савова (снимки)

35-годишен мъж с обемисто крими досие е задържан за палежа във вилата на известната адвокатка Ирен Савова, съобщиха от МВР. Арестът е извършен в понеделник привечер, седмица след като къщата на юристката в Ихтиман бе умишлено подпален.

Според информация на Lupa.bg, задържаният работи в охранителна фирма с лиценз за детективски услуги и е следял адвокат Ирен Савова в продължение на месеци. Мъжът е заподозрян като извършител на умишления палеж във вилата на адвокатката, случил се на 15 януари около 3 часа след полунощ.

Вилата на адвокат Савова в Ихтиман е с напълно изгорял покрив след палежа на 15 януари

Тогава висок, слаб и леко накуцващ с десния крак мъж с качулка се покатери на покрива, лисна две туби с бензин и драсна клечката. За щастие, съседи на адвокат Савова, която в този момент не е била в дома си, веднага са съобщили на тел. 112 за огъня и пристигналата след 5 минути пожарна е спасила вилата от пълно изпепеляване. Въпреки това щетите от пожара са огромни, а къщата е с напълно изгорял покрив и обгорен втори етаж.

Подпалвачът на вилата в Ихтиман следял близо година адвокат Ирен Савова. На водещата снимка 35-годишния мъж е заснет пред вход на Съдебната палата.

След огнената вендета адвокат Ирен Савова даде серия интервюта, в които обвини МВР, че умишлено не разследва заплахите и терора срещу нея. Юристката извади наяве снимки на предполагаемите злосторници и даде да се разбере, че мутрите са наемници на бизнес дамата Искра Капаноглу, вдовица на заклания с ножица през 2006 г. в хотел в Долна баня турски мафиот Явуз Капаноглу. Ирен Савова е бивш адвокат на Искра Капаноглу, но двете се изпокараха жестоко преди години и оттогава водят съдебни дела за стотици хиляди левове.

Адвокат Ирен Савова подозира мафиотската вдовица Искра Капаноглу като поръчител на огнения атентат

Подозренията на адвокат Савова са, че по поръчка на Искра Капаноглу или на нейния син Мурад, е подпален не само дома й в Ихтиман, а е имало опит и за елиминирането й. Миналата година неизвестни разлепиха некролози около офиса на юристката в София, а преди няколко месеца някой постави проследяващи устройства – тракери на колата й.

Арестуваният 35-годишен мъж е бил известен на МВР още миналото лято. Тогава той е забелязан да наблюдава един от входовете на Съдебната палата, откъдето влизат свидетели и подсъдими. Полицаи поискали документите му за самоличност и записали данните му, но не го задържали, тъй като мъжът обяснил, че чака жена си, която спортувала наблизо.

Преди това, а и впоследствие същият мъж е бил засичан многократно да се върти около дома и офиса на адвокат Ирен Савова, а телосложението му напълно отговаря на силуета на заснетия от камери подпалвач на вилата в Ихтиман. 35-годишния мъж е заподозрян и за друг палеж – на магазин за моторни масла в Сапарева баня, извършен преди месеци. Тогава е бил подпален магазина на свидетел срещу мафиотската вдовица Искра Капаноглу.