Ето го загиналия в полет 18-годишен Вальо , който мечтаеше да е пилот

Младежът е многократен шампион по авиомоделизъм

Новини
17:43 - 20 Април 2019
3858
Ето го загиналия в полет 18-годишен Вальо, който мечтаеше да е пилот

Трагично загиналият при катастрофата над Оризаре Валентин Аламански от Чирпан мечтаел от невръстна детска възраст да е пилот и бил страстен любител на авиационната техника. "Преди да проходи искаше да лети, сега завинаги остана в небето", заявиха пред Lupa.bg негови познати от Чирпан.

"Вальо взе свидетелство за правоспособност за управление на самолет за любител пилот преди да вземе шофьорска книжка. Той и още едно момче от Пловдив, син на пилот, са двамата най-добри състезатели по каране на хеликоптер с радиоуправление”, казаха още другарите на загиналия тийнейджър.

"Аламански и приятелят му винаги бяха на първо или второ място на тези състезания. Беше изключително свястно и коректно момче. Близките и семейството му възлагаха големи надежди за бъдещето на това дете”. На последната надпревара с безпилотни самолети край Хисаря Вальо обаче не се е явил и оттогава карловските и пловдивските му приятели не са го виждали. Всички скърбят за лъчезарното момче, а Чирпан е потънал в недоумение и скръб от нелепата загуба.

Тази сутрин около 10:20 малък частен самолет, в който е бил и 18-годишният младеж, е облитал стадиона в Оризаре преди да започне състезание с дронове. Неочаквано крилото се отцепило от машината и паднало, а самолетът се е разбил в близост до река Марица. На място са загинали Валентин и собственикът на авиоклуба в Белозем и на самолета Стефан Василски.